sunnuntai 25. maaliskuuta 2012

Täppäilyä, täppäilyä, täppäilyä

Olen siinä mukavassa asemasa, että olen saanut koulun iPadit tässä jaksossa kaikille terveystiedon tunnille käyttööni. Leba laatikoissa laitteet matkaavat jouhevasti luokkaan, muuten laitteita säilytetään opehuoneessa josta opettajat voivat niitä ottaa käyttöönsä. Mielestäni hyvää on se, että laitteet ovat hieman pitempiaikaisessa käytössä opettajalla ja samalla ryhmällä, näin voidaan tehdä muutakin kuin vain hakea tietoa ja laitteen käytöstä tulee sujuvaa. Itse olin tyytyväinen esim. ryhmätöihin jotka talletettiin yhteiseen kansioon dropboxiin ja näinollen jokainen saa kaikkien ryhmien tekemät työt. Opiskelijat osasivat tehdä tosi näyttäviä esityksiä quickofficella.
Lisäksi käyttöön otettiin appletv, ryhmät saivat omalta koneeltaan "peilata" tekemänsä esityksen. Appletv toimii parhaiten hdmi-tykin kanssa ja sellainenkin oli luokkaan asennettu.
Tälläviikolla koulutuskeskus Agricolasta saimme myös vieraita tutustumaan laitteisiin. Näin levitämme hyvää tvt tietoutta muillekin. Omia opiskelijoita seuratessani olen huomannut sen, että ainakin innostusta laitteiden käyttö on lisännyt opiskeluun, toivottavasti tämä lisää myös motivaatiota opiskeluun. Näin kevään korvalla sekä opiskelijat että opettajat varmasti tarvitsevat loppurutistusta.
Pasi Frilander, Ari Kallio, Seija Hietakangas ja Päivi Jäppinen täppäilemässä. Ari ja Seija lukiosta, Pasi ja Päivi Agricolasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti