perjantai 9. maaliskuuta 2012

Ensimmäiset kokeilut opiskelijoiden kanssa iPadeillä.

Hiihtolomalla opettajat saivat täppäiltäväksi iPadit Pieksämäen lukiossa, mitään pakkoa ei ollut mutta sai tutustua laitteeseen jos halusi. Aluksi olemme ajatelleet käyttää iPadeja opiskelijoiden kanssa yksittäisillä tunneilla, ihan vaan tiedon hakemiseen. Meneilläänolevalla jaksolla käyttöä harjoitellaan mm. terveystiedon tunneilla, psykologiassa, kuvaamataiteessa ja äidinkielessä.

Keskiviikkona rohkaistuneena kärräsin iPad laukut luokkaan ja ensimmäinen tunti käytettiin laitteen tutustumiseen ts. mitä milläkin appsilla voi tehdä. Olin kehoittanut opiskelijoita tekemään dropbox tilit ja suurin osa näin olikin tehnyt. Käytössä siis dropbox, quickoffice, mindjet, popplet, bookcreator, explain everything, wikipanion. Siinä sellaiset mitä aluksi voisi tarvita.

Ensiviikolla lupasin opastaa miten esim. Quickofficella tehdyn asiakirjan voi melko kätevästi raahata dropboxiin. Opiskelijoille kannatta muistuttaa että kirjautuu aina ulos jos on kirjautunut sovelluksiin esim. Dropbox. Täppäreille emme ole tallentaneet vielä mitään, näin säästyy opettaja laitteiden jatkuvalta nollauksilta.

Opiskelijat innoissaan tutustumassa iPadeihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti